fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
oregánó | 1 csipetnyi |
Globus Csípős Ketchup | 100 gramm |
kömény | 1 csipetnyi |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 teáskanál |
Globus Majonéz | 100 gramm |
közepes hagyma | 2 darab |
tortilla lap | 8 darab |
darált hús | 0.5 kilogramm |
őrölt koriander | 1 csipetnyi |
közepes paradicsom | 1 darab |
Darált húsos kebab a Főételek kategóriában
Vágjuk fel az egyik hagymát apró kockákra. A fokhagymát aprítsuk fel vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Dolgozzuk össze a darált húst a korianderrel, köménnyel, a Sertéssült Fűszerkeverékkel, fokhagymával és a felkockázott hagymával.
Osszuk szét a húst kis (kb. 30 g-os) adagokba és tapasszuk golyó formában saslik nyársak köré. 8 ilyen nyársat készítsünk.
A másik hagymát és a paradicsomot vágjuk nagyon vékony szeletekre és szórjuk meg oregánóval.
Enyhén pirítsuk meg a tortilla lapokat grillen vagy serpenyőn. Tegyük tányérra és takarjuk le egy tiszta konyharuhával, hogy ki ne száradjanak.
Készítsük el a csípős szószt: keverjük össze a ketchupot és a majonézt.
A kebabokat süssükmeg grillen vagy serpenyőben (a sütéshez használhatunk pkevés olajat). A kész kebabokat tálaljuk a tortillákba tekerve, paradicsommal, hagymával és egy kevés szósszal.