Feltöltve:

Darált húsos hortobágyi palacsinta

timer 60
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tejföl3 evőkanál
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
tej2 dl
Knorr Pörköltízesítő kocka1 darab
liszt1 evőkanál
feketebors csipetnyi
hagyma1 darab
1 csipetnyi
darált sertéshús40 dekagramm
fűszerpaprika1 evőkanál
szódavíz1 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk megy egy kis olajon. Majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig.

  2. 2. lépés

    Adjuk hozzá a paprikát, a pörkölt kockát és egy kis vizet. Kis-közepes lángon pároljuk kb. 15-20 percig.

  3. 3. lépés

    A tejfölt keverjük ki a liszttel simára, majd habarjuk be vele a darált húsos ragut. Tegyük félre felhasználásig.

  4. 4. lépés

    Közben készítsük el a palacsintatésztát. Keverjük el a tojást a tejben, majd adjuk hozzá alisztet és keverjük simára. Végül lazítsuk fel 2 dl szódavízzel. Picit sózzuk meg. Majd süssük meg a palacsintákat margarinon. 4-5 db nagyobb palacsintát fogunk kapni ebből a mennyiségű tésztából.

  5. 5. lépés

    A 4 db palacsintát töltsük meg a húsos raguval és tekerjük fel őket. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és tegyük bele a palacsintákat. A tetejükre tehetünk még egy kis margarint, majd tegyük kb. 10 percre őket 200 C-ra előmelegített sütőbe.

  6. 6. lépés

    Közben a két pörköltkockát oldjuk fel egy kis vízben és főzzük pár percig. Végül keverjünk hozzá egy kis tejfölt. tegyünk a szószból a tányérokra, majd a tányéron tálalt palacsintákra is öntsünk belőlük. Egy kis tejföllel és frissen vágott petrezselyem zölddel díszítsük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem