Darált húsos hortobágyi palacsinta a Főételek kategóriában
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és pirítsuk megy egy kis olajon. Majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig.
Adjuk hozzá a paprikát, a pörkölt kockát és egy kis vizet. Kis-közepes lángon pároljuk kb. 15-20 percig.
A tejfölt keverjük ki a liszttel simára, majd habarjuk be vele a darált húsos ragut. Tegyük félre felhasználásig.
Közben készítsük el a palacsintatésztát. Keverjük el a tojást a tejben, majd adjuk hozzá alisztet és keverjük simára. Végül lazítsuk fel 2 dl szódavízzel. Picit sózzuk meg. Majd süssük meg a palacsintákat margarinon. 4-5 db nagyobb palacsintát fogunk kapni ebből a mennyiségű tésztából.
A 4 db palacsintát töltsük meg a húsos raguval és tekerjük fel őket. Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és tegyük bele a palacsintákat. A tetejükre tehetünk még egy kis margarint, majd tegyük kb. 10 percre őket 200 C-ra előmelegített sütőbe.
Közben a két pörköltkockát oldjuk fel egy kis vízben és főzzük pár percig. Végül keverjünk hozzá egy kis tejfölt. tegyünk a szószból a tányérokra, majd a tányéron tálalt palacsintákra is öntsünk belőlük. Egy kis tejföllel és frissen vágott petrezselyem zölddel díszítsük.