Feltöltve:

Darálós keksz

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt70 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás4 darab
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1.5 csomag
kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához. Jól összegyúrjuk a tésztát és a harmadához hozzáadjuk a kakaóport, majd jól beledolgozzuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

2. lépés

Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát, egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel, vagy késsel levágunk.

3. lépés

Először a világos színűből, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük.

4. lépés

A kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem