Daragnelló
Daragnelló
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojássárgája - 6 darab
    • porcukor - 6 kávés pohár
    • étolaj - 2 kávés pohár
    • víz - 1 kávés pohár
    • finomliszt - 6 kávés pohár
    • sütőpor - 1 dekagramm

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • tej - 0.5 liter

    Máz

    • kakaó - 3 evőkanál
    • cukor - 3 evőkanál
    • Ráma - 3 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, a végén kerül bele a 6 tojásfehérje felvert habja. A massza felét Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaóport teszünk és ráöntjük a már tepsiben lévő tésztára. A tetejére kimagozott meggyet dobálunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 20-30 percig.
    2. A krémhez vaníliás pudingot főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
    3. A mázhoz a hozzávalókat a Rama kivételével összekeverjük egy kevés vízzel és sűrűre főzzük. Csak a legvégén adjuk hozzá a Ramát és így öntjük a süti tetejére.