Feltöltve:

Daragnelló

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojássárgája6 darab
porcukor6 kávés pohár
étolaj2 kávés pohár
víz1 kávés pohár
finomliszt6 kávés pohár
sütőpor1 dekagramm

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej0.5 liter

Máz

kakaó3 evőkanál
cukor3 evőkanál
Ráma3 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, a végén kerül bele a 6 tojásfehérje felvert habja. A massza felét Ramával kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe kakaóport teszünk és ráöntjük a már tepsiben lévő tésztára. A tetejére kimagozott meggyet dobálunk.
    Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. 20-30 percig.

  2. 2. lépés

    A krémhez vaníliás pudingot főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

  3. 3. lépés

    A mázhoz a hozzávalókat a Rama kivételével összekeverjük egy kevés vízzel és sűrűre főzzük. Csak a legvégén adjuk hozzá a Ramát és így öntjük a süti tetejére.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1