Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 2 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
liszt | 3 evőkanál |
tejszín | dl |
marhahús | 40 dekagramm |
fehérbor | dl |
Knorr Tejszínes gombás szósz | 1 darab |
pirospaprika | 1 teáskanál |
Knorr Fasírt Fűszervarázs | 2 teáskanál |
Dán húspogácsa a Főételek kategóriában
A marhahúst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráljuk, hogy egészen pépes legyen, majd összegyúrjuk a tejjel, a felvert tojással, a pirospaprikával, fűszerkeverékkel a sóval és a borssal. Annyi lisztet adunk hozzá (kb. 4 kanál ), hogy formázható legyen, és az összes folyadékot felszívja.
Nedves kézzel apró gombócokat alakítunk belőle, kevés lisztben megforgatjuk, és a forró olajban 4-5 perc alatt szép pirosas barnára megsütjük. Leszűrjük, kisebb tepsire szorosan egymás mellé rakjuk. Leöntjük a tejjel elkevert szósszal, és a tepsit alufóliával szorosan befedjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk 200 fokon 5-8 percnyi párolás után a gombócokat megforgatjuk, és újabb 5-8 percig pároljuk. Mire elkészül, a mártás kellően besűrűsödik, a hús fantasztikusan finom lesz.