Feltöltve:

Dán húspogácsa

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
tejföl2 dl
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
liszt3 evőkanál
tejszín dl
marhahús40 dekagramm
fehérbor dl
Knorr Tejszínes gombás szósz1 darab
pirospaprika1 teáskanál
Knorr Fasírt Fűszervarázs2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A marhahúst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdaráljuk, hogy egészen pépes legyen, majd összegyúrjuk a tejjel, a felvert tojással, a pirospaprikával, fűszerkeverékkel a sóval és a borssal. Annyi lisztet adunk hozzá (kb. 4 kanál ), hogy formázható legyen, és az összes folyadékot felszívja.

2. lépés

Nedves kézzel apró gombócokat alakítunk belőle, kevés lisztben megforgatjuk, és a forró olajban 4-5 perc alatt szép pirosas barnára megsütjük. Leszűrjük, kisebb tepsire szorosan egymás mellé rakjuk. Leöntjük a tejjel elkevert szósszal, és a tepsit alufóliával szorosan befedjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk 200 fokon 5-8 percnyi párolás után a gombócokat megforgatjuk, és újabb 5-8 percig pároljuk. Mire elkészül, a mártás kellően besűrűsödik, a hús fantasztikusan finom lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem