Dagasztás nélküli kenyér a Előételek kategóriában
A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy másik tálba tesszük a lisztet, a sót és hozzáadjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, majd egy zacskóval letakarjuk és hagyjuk így állni reggelig.
Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel, majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe.
Kenyér formára igazítjuk, meghintjük liszttel, a széleit alulra tűrjük és hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva.
Amíg pihen a kenyér, addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra. Egy fazekat előveszünk, aminek van teteje, vágunk bele sütőpapírt és betesszük melegedni. Ha letelt a fél óra, a kenyérkét óvatosan, mert az edény forró, belepottyantjuk. Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 40 percre. Ha nem elég piros a teteje a 40 perc elteltével, akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre.