Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő
Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • tej - 3 dl
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sertéshús - 30 dekagramm
  • bazsalikom - 1 teáskanál
  • zsemle - 2 darab
  • sertésvelő - 30 dekagramm
  • dagadó - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A sertésvelőt a hártyáitól megtisztítjuk és enyhén sós, borsos vízben megfőzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha kihűlt, a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást, a sót és a borsot, végül jól összedolgozzuk.
  2. A sertésdagadót kiterítjük, gyengéden kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és bazsalikommal. Rátesszük a darált húsos masszát és elsimítjuk. A közepére helyezzük hosszában a sertésvelőt. Felcsavarjuk és margarinnal kikent sütőedénybe tesszük. Egy dl vizet öntünk alá és lefedve 40-50 percig 170 C fokon sütjük, majd 5 percig pirítjuk.