Currys húspogácsák pirítóssal
Currys húspogácsák pirítóssal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • aprított fokhagyma gerezd - 3 darab
  • curry - 1 teáskanál
  • napraforgó olaj - 2 teáskanál
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • darált sertéshús - 40 dekagramm
  • darált marhahús - 40 dekagramm
  • nyers tojás - 2 darab
  • szendvicskenyér - 8 szelet
  • KNORR Olasz paradicsomos húsgolyók Rafinéria - 1 csomag
  • Globus Ketchup - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A kétfajta darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojásokat, sóval, borssal, a curryvel fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
  2. 10 percig hűtőben pihentetjük, majd vizes kézzel 8 egyforma húspogácsát formálunk belőle és kiolajozott tepsire téve 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártást. A KNORR Olasz paradicsomos húsgolyók Rafinéria alapot beletesszük 2 dl vízbe. Elkeverjük és kiforraljuk. Dúsítjuk 1 dl tejszínnel és a GLOBUS ketchuppal.
  4. Tálaláskor a húsgolyókra öntjük a mártást és megpirított kenyeret kínálunk hozzá.