porcukor | 20 dekagramm |
---|---|
liszt | 3 pohár |
Ráma | 25 dekagramm |
tojás | 4 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
vaniliaaroma | 1 üvegcse |
sárgabaracklekvár | 1 darab |
finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet) | |
őrölt fahéj | |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé | |
Rama a tepsi kikenéséhez | |
fehér húsú őszibarack | |
friss élesztő fele |
Cukros lepények a Desszertek kategóriában
A Ramát, a cukrot és a 4 tojássárgáját alaposan összekeverjük, majd hozzátesszük a lisztet és az aromát, s ezt kb. 0,5 cm vastag tésztává gyúrjuk. Pohárral körformákat vágunk a tésztából, s a kezünkkel mindegyiknek egy kis mélyedést alakítunk ki a közepére. Sütőbe tesszük a formákat, és 200C°-on elősütjük azokat. Miután elkészültek, a mélyedésekbe kanállal dzsemet töltünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, de közben cukrot adunk hozzá. Nyomózsákkal a töltelék köré kis koszorúkat nyomunk a habból. Meleg sütőbe tesszük, s alacsonyabb hőfokon megsütjük a habot.