Feltöltve:

Cukros lepények

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

porcukor20 dekagramm
liszt3 pohár
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
porcukor10 dekagramm
vaniliaaroma1 üvegcse
sárgabaracklekvár1 darab
finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet)
őrölt fahéj
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé
Rama a tepsi kikenéséhez
fehér húsú őszibarack
friss élesztő fele

Cukros lepények a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát, a cukrot és a 4 tojássárgáját alaposan összekeverjük, majd hozzátesszük a lisztet és az aromát, s ezt kb. 0,5 cm vastag tésztává gyúrjuk. Pohárral körformákat vágunk a tésztából, s a kezünkkel mindegyiknek egy kis mélyedést alakítunk ki a közepére. Sütőbe tesszük a formákat, és 200C°-on elősütjük azokat. Miután elkészültek, a mélyedésekbe kanállal dzsemet töltünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, de közben cukrot adunk hozzá. Nyomózsákkal a töltelék köré kis koszorúkat nyomunk a habból. Meleg sütőbe tesszük, s alacsonyabb hőfokon megsütjük a habot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem