Feltöltve:

Cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából

timer 180
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

teljes kiőrlésű búzaliszt100 gramm
Búza finomliszt75 gramm
zabpehelyliszt75 gramm
margarin120 gramm
Tojás2 darab
xilit vagy eritrit2 evőkanál
instant élesztő10 gramm
langyos növényi tej100 milliliter

Hozzávalók a töltelékhez

darált dió250 gramm
xilit vagy eritrit5 evőkanál
alma reszelve1 darab
citrom reszelt héja1 darab

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Cukormentes diós bejgli - Iklódi Dóri konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt. A liszteket összekeverjük az édesítőszerrel, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint és hozzáadjuk a tojást is.

2. lépés

Hozzáöntjük az élesztős tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. Befóliázzuk és 30-40 percre a hűtőbe tesszük. Fontos, hogy ne meleg helyen pihentessük a tésztát, nem kell keleszteni.

3. lépés

Közben elkészíthetjük a tölteléket: a diót összekeverjük az édesítőszerrel, a reszelt citromhéjjal és a reszelt almával. Ha száraznak találjuk, akkor adjunk hozzá egy kis forró vizet. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá édesítőszert.

4. lépés

Miután eleget pihent a tészta, 2 gombócra osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Megkenjük a töltelék felével és szorosan feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva. Így járunk el a másik gombóccal is.

5. lépés

Kenjük le tojássárgájával, és tegyük hűvös helyre. Ne hűtőbe, mert ott nem fog száradni.

6. lépés

Hagyjuk minimum 1 órát száradni, és mikor látjuk, hogy a teteje kezd
márványosodni, kenjük le tojásfehérjével. Ezután újra hagyjuk legalább 1 órát pihenni a hűvösön.

7. lépés

Sütés előtt szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig süssük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem