Cukormentes, barackos-levendulás galette - Iklódi Dóri konyhájából
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zabpehelyliszt - 300 gramm
  • vaj - 200 gramm
  • eritrit - 100 gramm
  • tojáss - 1 darab
  • víz - 3 evőkanál
  • sárgabarack - 6-8 darab
  • szárított levendula - 10 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel.
  2. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vizet.
  3. Sima felületű gombóccá gyúrjuk, folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 30 percre pihenni.
  4. A pihentetés után lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjtuk.
  5. A barackot felszeleteljük és legyező alakban a tésztára rakosgatjuk, úgy, hogy hagyjunk 2-3 cm peremet a szélén.
  6. A kihagyott részt felhajtogatjuk.
  7. A levendulát megmossuk, leszedegetjük a virágait, és megszórjuk vele a piténket.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Sütéshez