Feltöltve:

Cukormentes, barackos-levendulás galette - Iklódi Dóri konyhájából

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zabpehelyliszt300 gramm
vaj200 gramm
eritrit100 gramm
tojáss1 darab
víz3 evőkanál
sárgabarack6-8 darab
szárított levendula10 darab

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Cukormentes, barackos-levendulás galette - Iklódi Dóri konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet összekeverjük az édesítőszerrel.

2. lépés

Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vizet.

3. lépés

Sima felületű gombóccá gyúrjuk, folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 30 percre pihenni.

4. lépés

A pihentetés után lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjtuk.

5. lépés

A barackot felszeleteljük és legyező alakban a tésztára rakosgatjuk, úgy, hogy hagyjunk 2-3 cm peremet a szélén.

6. lépés

A kihagyott részt felhajtogatjuk.

7. lépés

A levendulát megmossuk, leszedegetjük a virágait, és megszórjuk vele a piténket.

8. lépés

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem