sárgarépa | 1 darab |
---|---|
tojás | 1 darab |
liszt | 3 dekagramm |
tejszín | 1 dl |
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
zöldborsó | 20 dekagramm |
napraforgó étolaj | 2 evőkanál |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
Delikát8 ételízesítő | 1 teáskanál |
szál petrezselyemzöld | 1 csomag |
Cukorborsó leves galuskával a Levesek kategóriában
A répát és a petrezselyemgyökeret apró kockára vágjuk, az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket lepirítjuk benne. 1 tk ételízesítőt teszünk hozzá és felöntjük 1 liter vízzel.
Beletesszük a zöldborsót, leveskockával ízesítjük és készre főzzük. Tejszínes habarással sűrítjük és jól kiforraljuk.
A tojást elkeverjük a liszttel és a levesbe szaggatjuk.
Ízlés szerint DELIKÁT 8-cal utóízesítjük, apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére.