Cukorborsó főzelék fokhagymás kolbásszal a Főételek kategóriában
A zöldborsót, a sóval, a zúzott fokhagymákkal és a 2 dl tejjel és az összes vízzel tegyük fel főni. Ha zsenge vagy fagyasztott a borsó,10-15 perc alatt meg is fő.
A hagymát vágjuk apró kockára és kevés olajon (1 tk) pároljuk meg, majd adjuk hozzá a pirospaprikát.
A lisztet csomómentesen keverjük ki a tejjel.
A megfőtt zöldborsót vegyük le a tűzről és lassan keverjük hozzá a lisztes hagymás paprikás tejet.
Helyezzük vissza a tűzre és alacsony lángon folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik. Ez körülbelül 5 percet fog igénybe venni.
Ha besűrűsödött zárjuk el a alatta a tüzet.
Fokhagymás kolbász:
A lecsókolbászt felkarikázzuk és olajon megpirítjuk közben hozzáadunk 2 teáskanál fokhagyma granulátumot