Cukkinis rizses csirke
Cukkinis rizses csirke
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • hosszúszemű rizs - 25 dekagramm
  • cukkini - 1 darab
  • margarin - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. A póréhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk föl.
  2. Forrósítsunk föl egy bő evőkanál margarint egy széles lábosban. Dobjuk rá a póréhagymát és kis lángon inkább fonnyasszuk, mint pirítsuk. Ha már kezd puhulni, dobjuk rá a vékonyra szelt fokhagymát is és fonnyasszuk további egy-két percig.
  3. Majd adjuk hozzá a csirkehús kockákat. Vegyük nagyobbra a lángot és pirítsuk körbe a húst.
  4. Ezután adjuk hozzá a leöblített rizst, pirítsuk egy-két percig, majd öntsük föl kb. 6 dl forró vízzel. Dobjuk bele a két leveskockát. Hozzuk forrásba, keverjük át, majd vegyük lejjebb a lángot. Lefedve, lassú tűzön pároljuk, időnként megkeverve.
  5. A főzés vége előtt kb. 5 perccel adjuk hozzá a vékony félszeletekre vágott cukkinit. Tegyük vissza a fedőt és pároljuk készre. A végén keverjük el benne a finomra vágott petrezselyem zöldet.