Cukkinis-füstöltszalonnás carbonara penne
Cukkinis-füstöltszalonnás carbonara penne
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • cukkini - 50 dekagramm
  • feta sajt - 10 dekagramm
  • penne tészta - 50 dekagramm
  • tojássárga - 2 darab
  • füstölt kolozsvári szalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát sós, pár csepp olajjal felforralt vízbe tesszük és rövid idő alatt megfőzzük, majd amikor elkészült leszűrjük, lecsöpögtetjük és hideg vízzel lemossuk.
  2. Közben kevés, de nagyon felforrósított olajon, az apróra vágott húsos, szalonna kockákat jól megpirítjuk, majd összesütjük az apróra vágott hagymával és rádobjuk a megmosott, meghámozott, kockára vágott cukkinit. Frissen őrölt borssal szórjuk meg és a kicsire vágott paradicsommal összekeverjük az egészet, majd leöntjük a felvert tojássárgával, amit összekeverünk tejszínnel, a tubusos paprika sűrítménnyel, amiből pár csepp elegendő és tejföllel. Megszórjuk oregánóval és borsikafűvel. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és azzal is összekeverjük.
  3. Előveszünk egy tepsit, amibe kis olajat öntünk és elegyengetjük benne a kifőtt tészta felét. Ráöntjük a szaftot, majd utána rátesszük a következő adag tésztát és a maradék szaftot. Megszórjuk egy jó adag reszelt parmezánnal és apróra vágott fetával. 250 fokos (villany) sütőben összesütjük. Forrón tálaljuk.