cukkini | 500 gramm |
---|---|
kristálycukor | 250 gramm |
tojás | 2 darab |
étolaj | 1 dl |
liszt | 160 gramm |
búzadara | 60 gramm |
búzacsíra | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
dió | 100 gramm |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
vékony lapocskákra vágott mandula | |
csokoládé | |
finomliszt (2 dl) | |
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható) | |
friss élesztő fele |
Cukkinis-diós sütemény a Desszertek kategóriában
Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olajat, a citrom lereszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, a búzadarát, a búzacsírát és a sütőport. Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, és hagyjuk állni 10 percet. A cukros-tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket, és a durvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába. Süthetjük közepes méretű tepsiben, vagy muffinsütőformában adagolva. 160 fokon, 30 percig süssük.<br />
<br />