Feltöltve:

Cukkinis-diós sütemény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé
finomliszt (2 dl)
szalakáli (élelmiszerboltokban kapható)
friss élesztő fele

-

cukkini500 gramm
kristálycukor250 gramm
tojás2 darab
étolaj1 dl
liszt160 gramm
búzadara60 gramm
búzacsíra3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
dió100 gramm
citrom reszelt héja0.5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olajat, a citrom lereszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, a búzadarát, a búzacsírát és a sütőport. Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, és hagyjuk állni 10 percet. A cukros-tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket, és a durvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába. Süthetjük közepes méretű tepsiben, vagy muffinsütőformában adagolva. 160 fokon, 30 percig süssük.<br />
    <br />

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre