Feltöltve:

Csupa csokitorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi
rétesliszt5 evőkanál
víz6 evőkanál

krem

tej0.5 liter
finomliszt5 evőkanál
csokoládé vagy étbevonó20 dekagramm
margarin25 dekagramm
cukor1 kevés
kakaópor2 evőkanál
kókuszreszelék1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibélelek. Két edényt készítek elő és az egyikbe a felütött tojások fehérjéjét, a másikba a sárgáját teszem. A fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgához hozzáteszek 5 ek.cukrot és addig keverem, amíg fehérre nem változik a színe,majd hozzáteszem az 5 ek.lisztet, a késhegynyi sütőport és a 6 ek.vizet. Alaposan elkeverem, majd óvatosan a tojásfehérje habot is beleforgatom. Beleöntöm az előkészített formába és előmelegített sütőben, közepes lángon, tűpróbáig sütöm. Ha megsült, lehúzom a sütőpapírt és rácsra teszem hűlni.

  2. 2. lépés

    Előkészítem a krém hozzávalóit. Először 5 ek lisztet csomómentesre keverek fél liter tejjel és a tűzhelyen sűrű pépet főzök belőle. A Ramát habosra keverem az ízlés szerinti cukorral és a mikrohullámú sütőben megolvasztott csokoládét belecsurgatva simára keverem, közben adagolva hozzá a langyos tejes pépet. Beleteszek 2 ek. kakaóport és ezzel is simára keverem, majd még a szintén ízlés szerinti kókuszreszeléket. Ha már szép sima krémünk van, hűtőbe tesszük,pihenni, érni, hűlni.

  3. 3. lépés

    Előkészítjük a rózsákhoz a csokoládét:: 20 dkg csokoládét vízgőz felett megolvasztunk és hozzáadunk 6,5 dkg olvasztott mézet, egy párpercig a vízgőz felett kevergetjük, hogy a két anyag szépen összesimuljon, majd nem szilikonos sütőpapírra tesszük. Ráborítunk egy másik darab papírt és a csokoládét gyúrjuk, nyomjuk, hogy a víz eltávozzon belőle. A papírokat váltsuk mindig szárazra. Ha már úgy gondoljuk, hogy kinyomkodtunk belőle minden vizet, csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe. Ezt a masszát készítsük el fehér csokoládéból is. Ha jól lehűlt, készítsük el a rózsákat. Nyújtsuk ki a csokit és korongokat kiszabva, formázzuk meg a rózsákat, leveleket. Ha dupla adagot készítünk bevonhatjuk vele a tortát is.

  4. 4. lépés

    A kihűlt piskótalapot vágjuk ketté, vagy esetleg háromfelé, töltsük meg a krémmel és kívülről is kenjük be a tortát, de ne túl vastagon. Újra tegyük a hűtőbe, kb. egy órára.

  5. 5. lépés

    Miután lehűlt a megkent tortánk, vegyük elő a hűtőből és egy vonalzóval mérjük meg a torta átmérőjét, magasságát, majd ezt adjuk össze és a mézes csokoládémasszát ekkora köralakra nyújtsuk ki. Óvatosan emeljük át a tortára és simítsuk rá. Ezután jöhetnek a rózsák, ízlésesen helyezzük el a torta tetején és kész a tortánk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0