Csülök sörben
Csülök sörben
  • timer170 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • bors - 6 mag
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 5 darab
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • méz - 150 milliliter
  • hagyma - 3 darab
  • világos sör - 0.5 liter
  • barna sör - 0.3 liter
  • Globus Mustár tubus - 100 gramm
  • zellergyökér - 1 darab
  • sertéscsülök - 4 darab

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és tisztítsuk meg a csülköt. A zöldséget vágjuk kisebb darabokra. Mindent együtt pirítsunk át az alaposan felmelegített margarinon, amíg a hús és a zöldség aranyszínű nem lesz, majd tegyük át egy lábasba.
  2. A húst és a zöldséget öntsük le a sörrel. Ezután a folyadékot egészítsük ki vízzel úgy, hogy az a hús egyharmadáig érjen. Adjuk hozzá a fűszereket, a mustárt és a Knorr füstölt levesalapot.
  3. 180 fokra melegített sütőben kb. 2 órát süssük, lefedve.
  4. Ezután vegyük le a fedőt, vagy a takarást, öntsük le a csülköt mézzel és süssük még 15 percig, hogy a hús ropogós és aranybarna legyen.