Csülök Pékné módra
Csülök Pékné módra
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 4 teáskanál
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - 1 dl
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • só - 3 teáskanál
  • pirospaprika - 4 teáskanál
  • krumpli - 2 kilogramm
  • csülök - 1 darab

Elkészítés:

  1. A megtisztított csülköt a négyfelé vágott vöröshagymával, a fokhagymával, a borssal, a babérlevéllel és a sóval kuktában egy óra alatt puhára főzzük.
  2. Közben a nyers burgonyát kisebb kockára vágjuk és egy nagyobb tepsibe tesszük. A vöröshagymát félkarikára vágjuk, rádobjuk a burgonyára, megszórjuk a fűszerekkel és olajjal meglocsoljuk, majd két kézzel alaposan összekeverjük.
  3. A puhára főtt csülökből kiszedjük a csontot. A burgonyával megrakott tepsi közepére helyezzük úgy, hogy burgonya ne legyen a csülök alatt. Előmelegített sütőbe helyezzük és pirosra sütjük, közben a burgonyát többször megkeverjük.