Csülök pékné módra
Csülök pékné módra
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    az előfőzéshez

    • Knorr Erőleveskocka - 3 darab
    • fekete bors - 13 szem
    • vöröshagyma (közepes, cikkekre vágva) - 1 darab
    • fokhagyma (megtisztítva, gerezdekre szedve) - 1 darab
    • babérlevél - 4 darab

    A sütéshez

    • Fokhagyma - 2 darab
    • vöröshagyma (közepes) - 5 darab
    • Delikát ételízesítő - 4 teáskanál
    • bors ízlés szerint (őrölt) - darab
    • salátaburgonya - 2 kilogramm
    • Olaj - 3 evőkanál
    • sör - 0.5 liter

    Elkészítés:

    1. Forraljunk fel bő 1 liter vizet, adjuk hozzá a Knorr Erőleves kockákat, a borsszemeket, a szeletelt vöröshagymát, 1 fej hámozatlan, félbevágott fokhagymát és babérleveleket.
    2. Tegyük bele az egész csülköt és lassú tűzön főzzük 2 órán keresztül.
    3. A csülköt még melegen csontozzuk ki, majd vágjuk 4 közel egyforma darabra. (a csülök főzőlevét tegyük el, remek alaplé például egy májgombóc leveshez, a sósságára ügyeljünk)
    4. A csülök darabok húsos felét szórjuk meg kevés Delikáttal, kenjük be 1 fej (6-7 gerezd) zúzott fokhagymával.
    5. A burgonyát, vöröshagymát vágjuk cikkekre, a maradék 1 fej (6-7 gerezd) fokhagymát szeletekre. A burgonyát ízesítsük 3 tk Delikáttal, őrölt borssal, keverjük át alaposan az olajjal.
    6. A csülköket egy tepsiben középre rendezzük, rakjuk köré a fűszeres burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát.
    7. 180 °C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve süssük 15 percig, majd a fóliát levéve, időnként (kb. negyedóránként) sörrel meglocsolgatva 45 perc alatt ropogósra sütjük.