Feltöltve:

Csülök pékné módra

timer 190
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

burgonya1 kilogramm
Knorr Erőleveskocka3 darab
sör1 dl
hagyma1 darab
disznózsír1 evőkanál
csülök1 kilogramm

Csülök pékné módra a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A nyers csülköt vágjuk 4 nagyobb darabra. Az erőleves kockákat nyomkodjuk el 2 evőkanál olajban, majd lazítsuk fel még kb. 2 evőkanállal. Alaposan kenjük be vele a csülök darabokat. Tegyük el fél órára, de ha tehetjük, akkor több órára is, akár egész éjszakára.

2. lépés

Tegyük a csülökdarabokat egy hőálló tálba. Öntsünk alájuk egy dl sört, vagy vizet. Tegyük melléjük a fokhagyma gerezdeket. (Legjobb, ha cserépedényt, ún. római tálat, vagy Pataky-tálat használunk.) Fedjük le alufóliával.

3. lépés

Tegyük 175 fokos sütőbe és süssük kb. 2 órán keresztül. Ellenőrizzük időnként, mert a hús kora és minősége miatt változhat a sütési idő.

4. lépés

Mikor a csülök majdnem megpuhult teljesen, akkor tegyük alá a meghámozott és cikkekre vágott burgonyát, illetve a felkarikázott hagymát. A krumpli így a húsból kisült szaftban lesz, amely elég sós, nem kell külön sóznunk. A csülköket tegyük a krumplira bőrrel fölfelé.

5. lépés

Tegyük vissza a sütőbe lefedetlenül. Emeljük a hőt 190-200 fokra. Süssük további fél órát, illetve addig, amíg a krumpli is szépen megsül. Tálaljuk savanyúsággal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem