Csörögefánk a Desszertek kategóriában
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzátesszük az összes többi hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát, könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe. A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak. Szép aranybarnára kell csak sütni őket. A kisült fánkokat még melegen jól porcukrozzuk meg. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor. A kész fánkokat baracklekvárral kínáljuk.