Feltöltve:

Csörögefánk (Forgácsfánk)

timer 80
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt250 gramm
1 csipetnyi
porcukor20 gramm
Rama Vajas Íz50 gramm
tejföl1 evőkanál
rum2 evőkanál
tojássárgája3 darab
olaj a sütéshez500 milliliter
porcukor a szóráshoz

A tálaláshoz

baracklekvár

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 160 °
Edény, sütő formája magasabb falú edény

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet keverjük el a sóval és a porcukorral, majd morzsoljuk össze a Rama Vajas Ízzel.
    Adjuk hozzá a tejfölt, a rumot, a tojások sárgáját és gyúrjuk össze.
    Folpackba csomagolva 30 percre tegyük hűtőbe pihenni.

  2. 2. lépés

    Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk 2mm vastagra, pizza vagy derelyevágóval vágjuk egyforma téglalapokra, melyek közepébe helyezzük egy-egy kisebb vágást. Ezen keresztül fogjuk a tészta egyik felét átbújtatni, így kapja meg a fánkunk sütés után a szép formáját.

  3. 3. lépés

    Egy magasabb falú edényben forraljunk olajat.
    Ebben a forró olajban süssük aranybarnára a fánkokat, majd papírtörlőre helyezve itassuk fel a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg mindkét oldalát porcukorral. Baracklekvárral tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem