Csorbaleves
Csorbaleves
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • fehérrépa - 1 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 3 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • rizs - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • zeller - 10 dekagramm
  • fehérbor ecet - 1 evőkanál
  • darált sertéshús - 50 dekagramm
  • borsikafű - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A húst, a rizst, a tojást, a delikátot, a felaprított hagymát és fél csokor felaprított petrezselyem zöldet keverjünk jól össze. Enyhén borsozzuk meg. Hagyjuk picit állni.
  2. Közben tegyünk föl kb. 1.8 l vizet főni a Knorr-kockákkal együtt. Ezalatt pucoljuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel őket.
  3. Ha forr a víz, akkor tegyük bele a zöldségeket és közben vizes kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsból. Dobjuk őket a levesbe. A borsikafüvet tekerjük össze egy vékony zsineggel és tegyük azt is a levesbe. Lefedve, közepes lángon főzzük készre kb. 20-25 perc alatt.
  4. A főzés vége előtt pár perccel a tejfölből és a lisztből készítsünk habarást és habarjuk be vele a levest, majd forraljuk pár percig. A végén még ízesítsük az ecettel és szórjuk meg frissen őrölt borssal és a petrezselyem zöld másik felével.