petrezselyem zöld | 1 csokor |
---|---|
tejföl | 1 darab |
sárgarépa | 1 darab |
tojás | 1 darab |
liszt | 2 evőkanál |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Erőleveskocka | 3 darab |
Delikát ételízesítő | 1 teáskanál |
rizs | 1 evőkanál |
hagyma | 1 darab |
zeller | 10 dekagramm |
fehérbor ecet | 1 evőkanál |
darált sertéshús | 50 dekagramm |
borsikafű | 1 csokor |
Csorbaleves a Levesek kategóriában
A húst, a rizst, a tojást, a delikátot, a felaprított hagymát és fél csokor felaprított petrezselyem zöldet keverjünk jól össze. Enyhén borsozzuk meg. Hagyjuk picit állni.
Közben tegyünk föl kb. 1.8 l vizet főni a Knorr-kockákkal együtt. Ezalatt pucoljuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel őket.
Ha forr a víz, akkor tegyük bele a zöldségeket és közben vizes kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsból. Dobjuk őket a levesbe. A borsikafüvet tekerjük össze egy vékony zsineggel és tegyük azt is a levesbe. Lefedve, közepes lángon főzzük készre kb. 20-25 perc alatt.
A főzés vége előtt pár perccel a tejfölből és a lisztből készítsünk habarást és habarjuk be vele a levest, majd forraljuk pár percig. A végén még ízesítsük az ecettel és szórjuk meg frissen őrölt borssal és a petrezselyem zöld másik felével.