Feltöltve:

Csomboros, citromos töltött káposzta

timer 130
mood Nehéz
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
paradicsom4 darab
vöröshagyma4 darab
citromlé dl
paradicsompüré2 dl
fokhagymagerezd4 darab
Delikát ételízesítő5 teáskanál
rizs1 pohár
2 evőkanál
csombor2 csokor
sertés darált hús1 kilogramm
őrölt pirospaprika4 evőkanál
egész tojás2 darab
fehérkáposzta2 darab
fehér őrölt bors1 teáskanál
szalonna szeletben4 szelet

Csomboros, citromos töltött káposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy edénybe 2 liter vizet rakunk, 2 kanál delikátot, 1 kanál sót és a citromot. A káposztának a torzsáját kivágjuk és beletesszük a vízbe, fedő alatt pároljuk. Amikor megpároltuk, hagyjuk kihűlni, majd lefejtjük a káposzta leveleket.

2 apróra vágott hagymát 2 evőkanál margarinon megpirítunk, majd egy nagy marék káposztát apró kockákra vágunk és azt is megpirítjuk a hagymával együtt. Belerakjuk a megmosott rizst, és azt is pirítjuk, amikor kész, lekapcsoljuk a hőt, és befűszerezzük: belerakjuk a sót, a delikátot, a fokhagymát, a fele őrölt paprikát, az őrölt borsot és a fele csombort.

Egy nagy tálba belerakjuk a darált húst és ráöntjük a megpirított zöldségeket és a rizst.
Beleütjük a 2 tojást és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük még a tölteléket.

2. lépés

1 nagy edény aljára margarint teszünk, amin megsütjük a szalonnát. A 2 nagy hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk a szalonnával együtt. Rakunk rá őrölt paprikát és felengedjük 2 dl vízzel.

A másik káposztát lereszeljük, kicsit besózzuk és annyit teszünk az edénybe, hogy egy kicsit ellepje az edény alját. Rátesszük a csombort.

3. lépés

Megtöltjük a káposzta leveleket: egyik felüket behajtjuk, belerakjuk a tölteléket, feltekerjük, a másik felét benyomkodjuk. A csombor tetejére egy sor betöltött káposztát rakunk úgy, hogy az edény közepén hagyunk egy kis lyukat. Megszórjuk káposztával, aztán egy újabb réteget teszünk körbe az edénybe a betöltött káposztából. Addig ismételjük ezt, amíg van töltelék. A végén megszórjuk a tetejét káposztával és a lyukba beleöntjük a paradicsomot és a citromos, sós, delikátos vizet. Megkóstoljuk a levét és ha kell, még fűszerezzük. A paradicsomokat összevágjuk és rátesszük a tetejére. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük 1,5 órán keresztül.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem