Feltöltve:

Csokoládétorta liszt nélkül

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

habtejszín3 dl
vaniliaaroma1 teáskanál
porcukor2 evőkanál
szeletelt mandula2 evőkanál

-

kristálycukor2.5 evőkanál
darált mandula25 dekagramm
tojás4 darab
puha Rama25 dekagramm
barna cukor15 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kikenünk Ramával egy 22 cm-es kerek tortaformát, sütőpapírral kibéleljük az alját. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A barna cukrot a Ramával, egy mély tálban addig verjük, amíg világos, laza, habos masszát kapunk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan hozzákeverjük a reszelt csokoládét, és a mandulát. A tojásfehérjét külön tálban, a cukorral megszórva kemény habbá verjük, majd 4 részletben óvatosan beleforgatjuk a csokoládés masszába, ne keverjük túl sokáig, mert a felvert hab összeesik. Ha már látszanak fehér sávok a csokoládés keverékben, az előkészített formába öntjük, és a sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A formából csak akkor emeljük ki, ha már teljesen kihűlt. A tejszínt a vaníliaaromával és a porcukorral kemény habbá verjük. A tortát felszeleteljük, a tejszínhabbal és a mandulaszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem