Feltöltve:

Csokoládétorta

timer 140
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A krémhez

csokoládés pudingpor1 csomag
tej3 dl
cukor20 dekagramm
Ráma50 dekagramm

A piskótához

tojás6 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm
kakaópor3 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Elkészítés

1. lépés

Hagyományos módon kakaós piskótát készítünk. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjéből és a cukor 2/3 részéből kemény habot verünk. A tojásfehérjehabot és a kakaóporos, sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk a tojássárgába, vigyázva arra, hogy a a hab ne törjön össze. Tortakarikába töltjük és 160-180 C°-on megsütjük.

2. lépés

A tejből, az összes cukorból és a pudingporból pudingot készítünk. Ha kihűlt hozzátesszük a kihabosított Ramához és tovább keverjük.

3. lépés

A pudingos krémmel betöltjük a kihűlt és három lapra vágott piskótát. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével díszítjük a tortát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem