Feltöltve:

Csokoládétorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
víz4 evőkanál
cukor9 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt9 evőkanál
kakaó1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 csipetnyi

Csokoládékrém

tej6.5 dl
étkezési zselatin2 dekagramm
kakaó6 dekagramm
vaníliás cukor1 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
cukor20 dekagramm
étcsoki100 dekagramm
tejszín0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

Piskóta: az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kis fokozaton, majd hozzáadjuk a 4 ek. vizet. A liszttel, kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával elkevert száraz alapanyagokat kanalanként hozzáadjuk. Teflonos tortaformába öntjük, és 180-200C-on 20-25 percig sütjük.

2. lépés

Csokoládé krém: a habüstbe beletesszük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, kakaó, zselatin) és összekeverjük. A tej egy részével kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék tejet és a kockákra tört csokoládét. Puding állagú sűrű krémet főzünk. Szobahőmérsékleten hűtjük, 2-szer 3-szor megkeverjük. Ízlés szerint rumaromát is tehetünk bele.

3. lépés

Ha kihűlt a csokikrém, akkor a kemény habbá vert tejszínhez adagoljuk és kikeverjük. A kihűlt piskótából 3 lapot vágunk és ezzel a krémmel megtöltjük, majd díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem