Feltöltve:

Csokoládétorta

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás6 darab
víz4 evőkanál
cukor9 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt9 evőkanál
kakaó1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 csipetnyi

Csokoládékrém

tej6.5 dl
étkezési zselatin2 dekagramm
kakaó6 dekagramm
vaníliás cukor1 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
cukor20 dekagramm
étcsoki100 dekagramm
tejszín0.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta: az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kis fokozaton, majd hozzáadjuk a 4 ek. vizet. A liszttel, kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával elkevert száraz alapanyagokat kanalanként hozzáadjuk. Teflonos tortaformába öntjük, és 180-200C-on 20-25 percig sütjük.

  2. 2. lépés

    Csokoládé krém: a habüstbe beletesszük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, kakaó, zselatin) és összekeverjük. A tej egy részével kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék tejet és a kockákra tört csokoládét. Puding állagú sűrű krémet főzünk. Szobahőmérsékleten hűtjük, 2-szer 3-szor megkeverjük. Ízlés szerint rumaromát is tehetünk bele.

  3. 3. lépés

    Ha kihűlt a csokikrém, akkor a kemény habbá vert tejszínhez adagoljuk és kikeverjük. A kihűlt piskótából 3 lapot vágunk és ezzel a krémmel megtöltjük, majd díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem