Feltöltve:

Csokoládétorta, ahogy Gergő szereti

timer 90
mood Nehéz
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 gramm
víz1 dl
tojás4 darab
olaj1 evőkanál
cukor10 dekagramm
liszt20 dekagramm
alma2 darab
mazsola125 gramm
vaj1 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
vaníliás cukor20 gramm
citrom reszelt héja1 darab
tejcsokoládé20 dekagramm
rumaroma1 darab
cukrozatlan kakaópor4 evőkanál
Bourbon vaníliás cukor10 gramm
cukrozott kakaópor4 evőkanál
nádcukor20 dekagramm
tejcsokoládé reszelék3 evőkanál
tortadíszítő cukorkaforgács2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A tojások sárgáját egy mélyebb üvegtálba rakjuk és a 20 deka cukorral, a vanillin cukrokkal és a vaníliás cukorral. Közben a megmosott és alaposan szárazra törölt citrom héját lereszeljük.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A cukorral megszórt tojássárgákra rászórjuk a citrom lereszelt héját és egy kis vizet öntünk rá és mixerrel teljesen sima krémet keverünk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a krémben, mert a sütemény fogyasztásnál nincs rosszabb annál, amikor a cukorszemcsék ropognak a fogak között.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A fényesen simára kevert cukros tojásba apránként beleadagoljuk a lisztet, amit csomómentesen keverünk, esetleg egy kis víz hozzáadagolásával. Ha ez megvan, akkor rászórjuk a 4-5 evőkanál cukrozott kakaóport (attól függően mennyire édesen szeretjük) és a tejcsoki forgácsot 3 evőkanálnyit és 1 evőkanál olajat, majd addig keverjük, amíg tökéletes piskótakrém alapot nem készítünk belőle.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Az elválasztott tojásfehérjéket egy nagyon mély üvegtálba tesszük, majd a mixer valódi (nem krémkeverő) habverő villáival addig keverjük, verjük fel a tojásfehérjéket habbá, amíg olyan kemény nem lesz, ha lefelé fordítjuk a tálat nem esik ki.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Egy fakanál segítségével, amit egyébként csak édes krémek keveréséhez használunk és nem pörköltekhez például, a kemény tojásfehérje habot óvatosan "kihúzzuk" a mély üvegtálból, edényből, majd a kakaós piskótakrém alá olyan óvatosan és darabonként keverjük be, hogy még véletlenül se törjön össze a hab!!! Lényege, hogy a másik, sűrűbb állagú krémet sütés közben a fehérje megemelje, mert ezen múlik, hogy szép egyenletes, vagy lapos piskótánk lesz-e. Ezek után az 5 g margarinnal bekenjük a tepsit (négyszögletű), majd alaposan megszórjuk liszttel azért, hogy a tészta ne ragadjon bele. Beleöntjük a piskótatésztát a tepsibe és 220 fokos sütőben legalább 30, de inkább 40 percig sütjük, amit egy villa beleszúrásával ellenőrzünk, de csak egyszer. A sütő ki-be nyitogatása ugyanis lehűti a sütőbelsőt és összeeshet a piskótánk! Ha már nem ragad rá a villára a piskóta, akkor megsült, de akkor sem vesszük ki, hanem a meleg sütőben hagyjuk, miután azt elzártuk azt, hogy ne essen össze és várunk, amíg magától lehűl.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Nekiállunk a krém elkészítésének: a cukrot gőz fölött (egy lábosban vizet forralunk és efölött van a nyeles, krémes lábos), megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a margarint, a vajat, amit egyenletesre keverünk.
    Beletördeljük az ét-, és a tejcsoki darabokat és beleszórjuk a cukrozatlan kakaóport.
    Ha nehezen áll össze, akkor közvetlenül a tűzhelyen kavargatjuk. Ha túl sűrű, egy kis vizet adunk hozzá, de mielőtt lehúznánk a tűzről, félig szilárduló, félig folyékony mély tüzű és fényű masszát kell kapjunk, amit a tortára jól tudunk kenni késsel.
    Közben a lehűlt piskótát kivesszük a sütőből és késsel óvatosan alányúlva kivesszük a tepsiből, akkor végeztünk alapos munkát, ha a piskóta nem ragadt bele a tepsibe.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    A piskótát először hosszában pont a felénél félbe vágjuk, majd az így nyert fél téglalapokat is, de azt viszont keresztbe vágjuk (keresztmetszet). Így négy egyenlő hosszú és széles piskóta téglalapot nyerünk. Vesszük a legalsót meglocsoljuk rumaromával. Megkenjük a csokoládékrémmel és szórunk rá mazsolát és picike kis almakockákat. Rátesszük a következő piskóta szeletet, amit ugyanúgy készítünk el. Megkenjük, almakockákkal megtöltjük. És így teszünk a továbbiakkal is. Amikor mind a négy szeletet egymásra raktuk a legfelsőt egy kés segítségével alaposan bekenjük a csokoládékrémmel, természetesen minden oldalán úgy, hogy a piskóta egyáltalán ne látszódjon ki. A cukorka forgáccsal feldíszítjük a torta tetejét. Ha lehűlt a krém, hűtőbe rakjuk a tortát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Sacher torta

timer 200"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládétorta

timer 150"
mood Közepes
thumb_up 1

Csokoládétorta

timer 140"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csokitorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Párizsikrémes torta

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Epres-kekszes csokitorta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Milka torta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Sacher torta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyümölcsös csokitorta

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokitorta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Régimódi csokitorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Könnyed csokitorta

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Egyszerű csokoládétorta

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Csoki torta A la V.

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0

Pókeres csokitorta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Csokitorta

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 0

Kekszes csokitorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Sacher torta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0