Feltöltve:

Csokoládés, túrós őzgerinc

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma8 dekagramm
porcukor8 dekagramm
tojás5 darab
kristálycukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm

Töltelékhez

túró25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
reszelt étcsokoládé15 dekagramm
narancslikőr1 dl

A díszítéshez

reszelt csokoládé1 tábla
narancs1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a porcukorral kikeverjük, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk, a tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd apránként a liszttel együtt a masszába forgatjuk.Ramával kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, három részre vágjuk, és a túrót áttörjük. A Ramát a porcukorral simára keverjük, az áttört túrót, a vaníliás cukrot, és a reszelt csokoládét hozzáadjuk. A lapokat meglocsoljuk likőrrel, majd megtöltjük a túrókrémmel úgy, hogy az oldalát, meg a tetejét is bekenjük vele. Tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, és narancscikkekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem