Feltöltve:

Csokoládés, tejszínes epres torta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás8 darab
krisztálycukor + egy csapott_evőkanál a fehérjéhez8 evőkanál
liszt8 evőkanál
víz1 dl
sütőpor1 csomag
vaníliáscukor2 csomag

A csokoládékrémhez

tej4 dl
liszt4 evőkanál
holland kakapór2 csapott evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm
kristálycukor (ízlés szerint)20 dekagramm
Rama margarin (puha, de nem folyós)10 dekagramm

A bevonathoz

tejszín3 dl
habfixáló1 csomag

A díszítéshez

eper15 dekagramm
színes tortacukor1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hagyományos sütőben 2-es fokozaton (175 fok), előmelegítem a sütőt.

  2. 2. lépés

    A tésztához egy csapott kanál kristálycukorral keményre felverem a tojásfehérjét, és a hűtőbe teszem.
    A maradék cukorral és a vaníliáscukorral a tojássárgáját fehéredésig verem, majd hozzáadom a vizet és az előzetesen lisztben elkevert sütőport, végül óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjét is.
    Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Ha már szépen megsült, hűtöm, majd kettévágom, konyharuhával letakarom, és félreteszem.

  3. 3. lépés

    A krémhez a tejet és a lisztet összekeverem, sűrűsödésig felfőzöm. Ha nem teljesen sima egy pici tejet óvatosan hozzáadagolva – ügyelve, hogy ne legyen folyós – türelmesen kevergetem, majd lehúzom a gázról, beleteszem a kakaóport, és beletöröm az étcsokoládét. Visszateszem, és tartaléklángon addig kevergetem, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad benne. Amikor elkészült félrehúzom, majd amikor egy kicsit lehűlt, hozzákeverem a margarint. Ezzel már nem főzöm, csak simára keverem. Ha kihűlt, egy félórára a hűtőbe teszem pihenni.

  4. 4. lépés

    A tejszínhabot a habfixálóval felverem, majd rövid időre, amíg a tortát összeállítom a hűtőbe teszem.

  5. 5. lépés

    Az alsó tortalapot – ízlés szerint – a krémmel megkenem. Ráteszem a felső tortalapot, és egy kicsit megnyomkodom. Az egészet bevonom a tejszínnel. Recés tortalapáttal, egyenletesen elhúzgálom a tejszínhabot, az oldalán is. Rászórom a színes tortacukrokat, és a hosszában felszeletelt eperrel díszítem. Amikor elkészültem vele min. 2-3 órát hűtőben tárolom.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0