Csokoládés tejszínbomba
Csokoládés tejszínbomba
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rum - 0.5 dl
  • magozott meggy - 20 darab
  • kakaó - 3 dekagramm
  • tojássárgája - 3 darab
  • Ráma - 30 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • babapiskóta - 25 dekagramm
  • tejszínhab - 3 dl

Elkészítés:

  1. A meggyet kimagozzuk, és beáztatjuk a rumba. A Ramát és a tojássárgát habosra verjük, majd hozzáadjuk a kakaót, és a keményre vert habot. Beleforgatjuk a rumos meggyet. Egy üvegtál aljára a krémből kenjünk egy réteget, majd egy sor piskótát, majd ismét krém, és ismét piskóta. Az édességet a hűtőszekrénybe lehűtjük. Tálalás előtt cukrozott tejszínhabbal díszítjük.