Feltöltve:

Csokoládés sajttorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

mogyorós keksz17.5 dekagramm
kakaópor2.5 dekagramm
folyékony Rama7.5 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Töltelékhez

ét tortabevonó20 dekagramm
tejszín0.5 dl
cseresznyelikőr4 cl
túró50 dekagramm
mascarpone, vagy krémsajt50 dekagramm
vaníliarúd1 darab
cukor15 dekagramm
tojás4 darab
kakaó5 dekagramm
kandírozott cseresznye a díszítéshez1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A kekszet egy tálban összetörjük, hozzáadjuk először a kakaóport, majd a Ramát. Az így kapott masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk, 160 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a tortaforma oldalát Ramával kikenjük. A tortabevonót szintén összetörjük, és a tejszínnel együtt egy edényben folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a cseresznyelikőrt. A túrót, a mascarponét és a vaníliarúd belsejét összekeverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. Ezt a krémet a felolvasztott tortabevonóval és a kakaóval összeöntjük, elkeverjük, a tortaformába töltjük, és elsimítjuk a tészta tetején. Visszatesszük a sütőbe, és kb egy órán át sütjük (160 fokon, alul). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem