Feltöltve:

Csokoládés panettone

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

langyos tej1.5 dl
élesztő5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája4 darab
narancs lereszelt héja1 darab
vaniliaaroma1 teáskanál
Ráma15 dekagramm
csokoládé15 dekagramm
mogyoró5 dekagramm

Csokoládés panettone a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Meglangyosítunk fél dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és az 1 tk. cukrot, majd 10 percig pihenni hagyjuk. Kikenünk egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és a pereméhez dupla rétegben hozzáragasztunk sütőpapírt úgy, hogy kb. 10 cm-rel magasabb legyen, mint a forma. Így kapjuk meg az olaszok magas, kis átmérőjű panettone-formáját. Összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt 15 dkg liszttel, a maradék tejjel és 30 percig kelesztjük. Ekkor belekeverjük a maradék lisztet, a cukrot, a tojást, a tojássárgáját, a narancshéjat, a vaníliaaromát, a lágy Ramát, egy csipet sót és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk. Akkor jó a tészta, ha szép fényes és hólyagos. Letakarjuk és 45 percig kelesztjük. A csokoládét és a mogyorót összevagdaljuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, közben beledolgozzuk a csoki- és mogyoródarabokat. Az előkészített formába tesszük és letakarva még 15 percig kelesztjük. Ezalatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a kalácsot kb. 50 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem