Feltöltve:

Csokoládés panettone

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

langyos tej1.5 dl
élesztő5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojás1 darab
tojássárgája4 darab
narancs lereszelt héja1 darab
vaniliaaroma1 teáskanál
Ráma15 dekagramm
csokoládé15 dekagramm
mogyoró5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Meglangyosítunk fél dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és az 1 tk. cukrot, majd 10 percig pihenni hagyjuk. Kikenünk egy 16 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és a pereméhez dupla rétegben hozzáragasztunk sütőpapírt úgy, hogy kb. 10 cm-rel magasabb legyen, mint a forma. Így kapjuk meg az olaszok magas, kis átmérőjű panettone-formáját. Összedolgozzuk a felfuttatott élesztőt 15 dkg liszttel, a maradék tejjel és 30 percig kelesztjük. Ekkor belekeverjük a maradék lisztet, a cukrot, a tojást, a tojássárgáját, a narancshéjat, a vaníliaaromát, a lágy Ramát, egy csipet sót és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk. Akkor jó a tészta, ha szép fényes és hólyagos. Letakarjuk és 45 percig kelesztjük. A csokoládét és a mogyorót összevagdaljuk. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, közben beledolgozzuk a csoki- és mogyoródarabokat. Az előkészített formába tesszük és letakarva még 15 percig kelesztjük. Ezalatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a kalácsot kb. 50 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem