Feltöltve:

Csokoládés őszibarackkocka

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

-

mandulapehely3 evőkanál
vaníliaízű öntetpor főzés nélkül készítendő2 csomag
tejszín1 liter
őszibarackbefőtt vagy 1,5 kg gyümölcs3 doboz
sütőpor1 teáskanál
liszt35 dekagramm
tej (kb)1.5 dl
Ráma12 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
tojás3 darab
kakaópor5 dekagramm
csokoládéforgács5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat és a cukrot a robotgép habverőjével 6-8 percig keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott Ramát és a tejet. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát vastagon kikent, kb. 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett fél őszibarackokat a domború felükkel felfelé a tésztára helyezzük. Előmelegített sütőbe 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon kissé megpirítjuk és kihűtjük. 5-5 dl tejszínt külön-külön felverünk, közben mindegyik adagba 1-1 zacskó öntetport szórunk. A habot a süteményre simítjuk, majd rászitáljuk a kakaóport, és villával hullámos vonalakat rajzolunk bele. Végül gazdagon meghintjük csokoládéforgáccsal és mandulapehellyel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 600"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem