Feltöltve:

Csokoládés molnárka

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgabaracklekvár15 dekagramm
mandulaforgács5 dekagramm
mazsola5 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
kakaópor3 dekagramm
finom liszt25 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
kardamom1 teáskanál
citrom1.5 darab
tojás2 darab
tej2 evőkanál
méz20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
csokoládé20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a Ramával és a tejjel, majd hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót, és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral, a kakaóval, és apránként a tésztához adom, végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal, és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, Ramával kikent sütőlapra állított kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz fölött, állandó keverés közben felolvasztom a csokoládét, és mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem