Feltöltve:

Csokoládés málnatorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás
finomliszt
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé
meggy (befőtt is lehet)

-

készen vásárolt csokoládés piskótakorong1 darab
vaníliás cukor2 csomag
porcukor18 dekagramm
Ráma25 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej3 dl
friss málna1 kilogramm
likőr0.5 dl
habpor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A málnát megmossuk, 25 szemet félreteszünk a díszítéshez, 30 dekát áttörünk, a többit papírtörölközővel leszárogatjuk. A pudingporból, a tejből és az áttört málna levéből, a tasakon olvasható előírás szerint, sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként a kihűlt pudingot is hozzáadjuk. Egyharmadát félretesszük a díszítéshez. A piskótakorongot lapjában elfelezzük, az egyiket tálra helyezzük, egy tortakarikát ráhúzunk, és a likőrrel meglocsoljuk. A krém felével megkenjük, a leszárogatott málnával egyenletesen megszórjuk, majd a krém másik felét rákenjük. A másik tortalappal befedjük, a likőrrel meglocsoljuk, majd a félretett krémmel megkenjük és legalább 4 órára hűtőszekrényben dermesztjük. Tetejét a habporból készült tejszínhabbal, és a félretett málnával díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem