Feltöltve:

Csokoládés kukoricapelyhes (cornflakes) torta

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

zselatin (kis méretű, 7,5cm x 12cm), vagy 24 g = 3 ek zselatinpor6 lap
tojássárgája2 darab
kristálycukor100 gramm
citrom kifacsart leve1 darab
ricotta, vagy krémes túró, vagy sovány krémsajt, 15-20%250 gramm
tejszín (30 %)400 milliliter
meggy, magozva350 gramm
étcsokoládé forgácsolva a tetejére2 evőkanál

A csokoládépehelyhez

Ráma100 gramm
étcsokoládé, min 60 %-os150 gramm
sima kukoricapehely150 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát egy széles lábasban felolvasztjuk a csokoládéval, majd hozzákeverjük a kukoricapelyhet. Egy fakanállal kissé megtörjük, hogy a pelyhek jobban formázhatóak legyenek.

  2. 2. lépés

    Egy sütőpapírt Ramával kikenünk, majd egy teáskanál segítségével 12 kerek kis kupacot teszünk rá és hagyjuk megdermedni. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát az oldalával együtt Ramával kikenünk és a maradék csokoládés masszát jól lenyomkodva, tömören elsimítjuk az alján. Mindkettőt betesszük a hűtőbe, hogy jobban megdermedjenek.

  3. 3. lépés

    A zselatinlapokat egy kis tálban kevés vízbe 10 percre beáztatjuk. A zselatinport fél deci vízben olvadásig melegítjük, de ebben az esetben annyival kevesebb tejszínt használunk.

  4. 4. lépés

    Egy keverőtálban 5 perc alatt habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáöntjük a citromlevet és a ricottát (túrót, krémsajtot). A tejszínt egy külön edényben keményre felverjük.

  5. 5. lépés

    Most kinyomkodjuk kissé a zselatint és egy kis lábasban megmelegítjük, épp csak hogy felolvadjon. Ha kész, a folyékony zselatint és a felvert tejszínt belekeverjük a tojásmasszába. Ha friss a meggy, akkor kimagozzuk, ha üveges, akkor lemérjük és leszárítgatjuk, hogy ne áztassa el a krémet, vagy 5 percre egy széles tálra szétterítve sütőbe is bele lehet tenni.

  6. 6. lépés

    Mindkét csokoládés pelyhet kivesszük a hűtőből. A tortára egyenletesen rákenjük a krém harmadát, erre rátesszük a kissé megszárított meggyet, majd rásimítjuk a maradék krémet.

  7. 7. lépés

    A tortát legalább 2 órára behűtjük, hogy megdermedjen és ha kész, akkor a tetejére ültetjük a csokoládés pelyheket. Forgácsokkal is lehet díszíteni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0