Feltöltve:

Csokoládés koszorú

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejcsokoládé25 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm
Ráma18 dekagramm
natúr pisztácia8 dekagramm
tojás6 darab
cukor34 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
szárított, cukrozott narancshéj1 csomag
1 csipetnyi
liszt25 dekagramm
sütőpor3 csapott mokkáskanál
tejszín1 dl
méz1 evőkanál

Csokoládés koszorú recept.

Elkészítés

1. lépés

Forró vízfürdőben a Ramát durvára felaprítva 15 dkg tejjel és 10 dkg étcsokoládéval megolvasztunk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A nem sózott pisztáciát felaprítjuk, és a díszítéshez kb. 2 dkg-ot félreteszünk. Robotgéppel a tojást a kétféle cukorral, a narancshéjjal és a sóval sűrű krémmé keverjük. A folyékony csokoládét keverőtálba öntjük. Belevegyítjük a tojáskrémet, rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a felaprított pisztáciát. A tésztát Ramával vastagon kikent, liszttel meghintett 26 cm-es koszorú formába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 50-55 percig sütjük. Szükség esetén 45 perc után alufóliával letakarjuk. Kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd a formából rácsra borítva kihűtjük. A mázhoz a maradék tej és étcsokoládét darabokra tördeljük. Lábaskában a tejszínt a mézzel felforraljuk, a tűzhely szélére húzzuk, és megolvasztjuk benne a csokoládét. A koszorút a mázzal körös-körül bevonjuk, és a félretett pisztáciával megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem