Feltöltve:

Csokoládés, karamelles torta

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

A karamelles krémhez

tej3 dl
karamell krémpor1 csomag
Ráma12 dekagramm
cukor12 dekagramm

A csokoládés krémhez

étcsokoládé15 dekagramm
tejszín2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

Kibélelünk sütőpapírral egy kisebb tortaformát, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, közben a lisztet is beleszitáljuk. Nem szabad, hogy összetörjön a hab. A formába simítjuk, és a sütőben 30 percig tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve megvárjuk amíg kihűl, majd kivesszük a formából. A krémhez felforraljuk a tejet, majd belekeverjük a kikevert krémport, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg kihűl, hogy ne legyen darabos. Ezután a Ramát habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémmel eldolgozzuk. A kész krémből 4-5 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokoládét, majd kevergetve kicsit lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a csokoládéval. A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alaplapot megkenjük a karamellkrémmel, rátesszük a másik lapot, és arra halmozzuk a csokoládés habot. A tetejét a félretett karamellkrémmel díszítjük.
Pihentetjük egy órát, majd felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem