Feltöltve:

Csokoládés, karamellás sütemény

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor8 dekagramm
liszt10 dekagramm

A karamelles krémhez

tej3 dl
karamell krémpor1 csomag
Ráma12 dekagramm
cukor12 dekagramm

Csokoládés krémhez

étcsokoládé15 dekagramm
tejszín2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

Kibélelünk sütőpapírral egy kisebb kb, 30x10 cm nagyságú tepsit, vagy tűzálló tálat, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beleforgatjuk a habot, a lisztet is beleszitáljuk. A tepsibe simítjuk és 30 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl és kivesszük a formából. A karamellkrémhez felforraljuk a tejet, belekeverjük a kikevert krémport és felfőzzük. A tűzről levéve addig keverjük, amíg ki nem hűl. A Ramát habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. 4-5 ek-nyit félreteszünk belőle a díszítéshez. A csokoládékrémhez vízgőzön felolvasztjuk a csokoládét, majd kevergetve lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a csokival. A piskótát kettévágjuk, megkenjük a karamellkrémmel, rátesszük a másik lapot, és arra halmozzuk a csokoládés habot. A tetejét a félretett karamellkrémmel díszítjük. 1 óra pihentetés után szeletelhetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem