Feltöltve:

Csokoládés habtorta

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

3 tojásos, 2 cm vastag, kerek piskóta1.5 darab
étcsokoládé20 dekagramm
fehér csokoládé20 dekagramm
tejszín1.5 liter
zselatin1 csomag

Tetejére

étcsokoládé5 dekagramm
Ráma1 teáskanál
tejszín0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A csokoládékat külön-külön 2,5, 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár kanál tejszínhabbal elkeverjük, és így adjuk a többi mennyiséghez. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük. A kapcsos tortaformába helyezzük a piskótalapot, rákenjük a fehér, majd a barna habot. Gőz fölött összeolvasztjuk a mázat, és bevonjuk a tetejét. Hűtőben dermesztjük tálalásig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem