Feltöltve:

Csokoládés gesztenyebomba

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

gesztenyemassza2 csomag
Ráma10 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
növényi tejszín4 dl
mascarpone15 dekagramm
porcukor1 darab
zselatin1 gramm
víz1 dl
babapiskóta10 darab
csokoládé1 darab

Csokoládés gesztenyebomba a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A gesztenyemasszát a Ramával, az ízlés szerinti cukorral és rummal, valamint egy csomag vaníliás cukorral jól kikeverni. Egy salátás tálat vízzel kiöblíteni, majd kibélelni folpack fóliával, és szintén vízzel kiöblíteni. Ezután belesimítani a kikevert masszát úgy, hogy a közepes üres maradjon, majd a hűtőbe tenni. A mascarponét kikeverni egy csomag vaníliás cukorral, és ízlés szerinti cukorral. A tejszínt kemény habbá verni. A vizet felforralni, majd a tűzről levéve simára keverni benne a zselatint és kihűteni.
A kikevert mascarponéhoz hozzákeverni a zselatint, (ettől folyós lesz az állaga), majd kis adagokban a kemény habbá vert tejszínt is. Elővenni a hűtőből a gesztenyés tálat, és a közepébe beletölteni a tejszínes habot. A babapiskótát langyos rumos tejbe kicsit megáztatni, majd befedni vele a hab tetejét. Pár órára hűtőbe tenni, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt egy tálcára ráfordítani, hogy a piskótás rész kerüljön alulra, majd a fóliát óvatosan lehúzni róla. Ízlés szerinti mennyiségű csokoládét megolvasztani, majd a tetejére csorgatni. A csokoládé pillanatok alatt megszilárdul a tetején és már lehet is tálalni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem