Feltöltve:

Csokoládés fánk

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 dl
Ráma10 dekagramm
1 darab
cukor1 teáskanál
liszt10 dekagramm
olaj4 dl
porcukor1 evőkanál
csokoládémártás2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A fánktésztához a vizet a Ramával, csipet sóval, és a cukorral felforralom, majd hozzáadom a lisztet, és addig keverem, amíg az edény falától el nem válik. A tésztát olvasztott Ramába mártott kanállal dió nagyságúra szaggatom, és nem túl forró olajban megsütöm. Először lefedem a lábast, majd megfordítom (maguktól is megfordulnak a fazékban), és fedő nélkül sütöm. Ha túl gyorsan sül meg nyers maradhat. Sülés közben megnőnek a fánkok. Szalvétára szedem és a végén porcukorral meghintem. Forró csokoládét adok hozzá, de a csokit kihagyva, meghinthetem fahéjas porcukorral is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem