Feltöltve:

Csokoládés epertorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma20 dekagramm
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás4 darab
1 csipetnyi
rétesliszt30 dekagramm
keserű kakaó5 dekagramm
sütőpor1.5 teáskanál
tej (kb)2.5 dl

Töltelék

eper-,vagy ribiszkezselé3 evőkanál
eper50 dekagramm
tejszín3 dl
habfixáló1 csomag
vaníliás cukor1 kávéskanál
porcukor2 evőkanál

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, kakaót, sütőport beleszórjuk és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát Ramával kikent formába öntjük és 180 fokon kb 1 órát sütjük. A kihűlt tortalapot félbevágjuk, az alsó részét megkenjük a zselével. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, negyedét díszítéshez félrerakjuk, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Belekeverjük az összenyomkodott epret. A tészta alsó felét megkenjük a hab felével, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tetejét díszítjük vele.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem