Feltöltve:

Csokoládés, diós, rumos gesztenyerolád

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt6 evőkanál
cukor6 evőkanál
tojás6 darab
csokoládédara
apróra darabolva fehér csokoládé

A krémhez

darált dió10 dekagramm
rum0.5 dl
gesztenyepüré30 dekagramm
porcukor4 evőkanál
Ráma20 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
mandarin2 darab

Csokoládés, diós, rumos gesztenyerolád a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és végül a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük, és ha langyosra hűlt akkor a papírral felgöngyöljük. A krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverjük, hozzádolgozzuk a gesztenyepürét és a rumot. A krém felével megkenjük a kihűlt piskótát, a másik felével kívülről is bevonjuk. Beleforgatjuk a darált dióba, és hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, forgácsolt étcsokival, és gerezdekre szedett mandarinnal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem