Feltöltve:

Csokoládés-tejszínes szelet

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
langyos víz8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor1 csomag
keserű kakaópor4 evőkanál

Tejszínes krém

növényi tejszín5 dl
zselatin1 csomag
vanília aroma0.5 kávéskanál

Csokoládés krém két réteghez

Ráma20 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral géppel jól elkeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet, a liszttel elkevert sütőport, aztán a kakaóport. Elfelezzük és kikent, lisztezett tepsiben 2 lapot sütünk.

  2. 2. lépés

    A tejszínhab felét felverjük, közben beáztatjuk az egy evőkanál zselatint fél deci vízbe, majd a kemény habból 1-2 kanál habbal jól kikeverjük és hozzáadjuk a többi habhoz.

  3. 3. lépés

    Ezt rásimítjuk a tepsibe visszarakott lapra és hűtőbe tesszük mindaddig, amíg a csokoládé el nem készül. Ehhez 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd 10 dkg Ramával elkeverjük.

  4. 4. lépés

    Miután kissé kihűlt, nagyon vékony rétegben rásimítjuk a habra. Ismét hűtőbe tesszük, amíg a maradék tejszínt ugyanígy elkészítjük. Ezt szintén rásimítjuk a megdermedt csokirétegre, rátesszük a másik tésztalapot, majd elkészítjük a második adag csokikrémet ugyanúgy mint az előbb.

  5. 5. lépés

    Ezzel leöntjük a tetejét és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól áthűljön, akár egy éjszakára is. Jó étvágyat hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem